Information ang. Coronaviruset

Med anledning av Coronaviruset följer vi Folkhälsomyndigheten och EFK:s resp. Pingsts rekommendationer.

Grundläggande förhållningssätt för möten i kyrkan är:
  • Tvätta händerna ofta och noga
  • Undvik att ta varandra i hand, kramar o.s.v.
  • Vid minsta tecken på infektionssjukdom, stanna hemma
Tillsvidare är följande verksamheter och samlingar inställda:
  • Ge för Livet – second hand
  • Vävstugan
  • Andakt på Bobinen
  • Våga Drömma
Hemgrupper

Vi råder församlingen till att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer kring att de som befinner sig i en riskgrupp ska begränsa sina nära kontakter med andra under en tid framöver. Detta kan innebära att en del hemgrupper inte kan träffas tillsvidare, men håll gärna kontakten och omsorgen levande via telefon.

Kyrkfika

Från och med söndagens gudstjänst (22/3) så är fikat efter gudstjänsten inställt en tid framöver.

Vi för ett ständigt samtal och lyssnar in vidare rekommendationer från myndigheter om läget skulle ändras.

Samtidigt ber vi också för alla de som i detta nu drabbas hårt, för äldre som känner sig isolerade och alla de som insjuknar. Ta gärna gemensamt ansvar i hemgrupperna för de i riskgrupper som inte vill besöka våra eller andra folkrika samlingar. Kanske kan ett extra telefonsamtal, eller hjälp med handling göra stor skillnad.

Kom ihåg i denna tid att vår tro inte är missmodets tro, det är hoppets tro!