Vi söker barn- och familjepastor

Centrumkyrkan i Mariannelund är en aktiv och livaktig församling med cirka 180 medlemmar. Församlingen har verksamhet för alla åldrar, och driver även förskola och second hand-butik. Församlingen samarbetar med Evangeliska Frikyrkan och Pingströrelsen.

Nu söker vi en barn- och familjepastor som tillsammans med församlingen, ledare och anställda vill ge vidare evangeliet till barn och familjer. Fokus i tjänsten ligger på barn upp till 12 år. Du arbetar tillsammans med övriga anställda (föreståndare och ungdomsledare) och ledningsgrupper för att utveckla vår verksamhet. I arbetsuppgifterna ingår planering, strukturering och genomförande av samlingar, samt kontakt med barn, familjer och ledare.

Tjänstens innehåll är framförallt

• Att leda och utveckla barnens söndagsgudstjänst (Äventyret) tillsammans med övriga ledare.
  • Att samordna och genomföra gudstjänst för alla åldrar ca en gång per månad.
  • Att vaka över barn- och familjeperspektivet i församlingens arbete
  • Att ingå i pastorsteam och församlingsledning

Vi söker dig som har erfarenhet av barn- och familjearbete i församling. Har du utbildning inom teologi och/eller pedagogik är det meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Tjänstegrad 50%. Tillträde under hösten 2020 eller efter överenskommelse.

För mer information, kontakta någon av följande:
Emil Jonzon (ordförande i barn- och ungdomsrådet), tel 070-6590281.
Birger Karlsson (församlingens ordförande), tel ‭073-586 97 06‬.

Skicka din ansökan till jobb@centrumkyrkanmariannelund.se senast 26 juli. Vi behandlar ansökningar löpande.