Församlingen driver sedan 1992 förskolan Benjamin. Förskolan ligger i fräscha och ändamålsenliga lokaler i direkt anslutning till kyrkan och har mycket gott rykte i samhället. På förskolan jobbar för närvarande tre förskollärare, en assistent, en kokerska och en lokalvårdare. Det finns en avdelning med tre åldersindelade grupper. Cirka 20 barn är inskrivna i verksamheten.

Benjamin drivs på kristen grund med kommunala bidrag. De kristna inslagen är frivilliga att delta i, och innebär bordsbön, bibelberättelser under vinjetten Himlakul en gång i veckan samt att klassiska barnsånger varvas med sånger med kristet budskap under samlingarna. En gång per termin bjuds barnen och deras familjer in till Gudstjänst för alla åldrar i Centrumkyrkan, då barnen från Benjamin brukar delta med sång.

Maten som serveras på förskolan är varierad och lagas från grunden i fullt utrustat kök på förskolan och innehåller ekologiska och närproducerade råvaror och ingredienser i den utsträckning det är möjligt.

Förskolan har en fin lekgård som nyttjas flera gånger varje dag och naturen runt knuten.

Christina HahlVill du veta mer är du välkommen att kontakta Benjamins rektor, Christina Hahl.
E-post: benjamin@centrumkyrkanmariannelund.se